Om Costiera Travel

Vi älskar Italien!

Costiera Travel är expert på Amalfikusten.
Vi har passion och erfarenhet

Costiera Travel är framför allt experter på Amalfikusten, Sorrento och Capri. Men vi arbetar sedan 24 år i hela Italien, vi har passion och erfarenhet. Costiera Travel bildades i januari 2000. Vår företagsidé är att erbjuda genuina och prisvärda boenden nära havet, med havsutsikt och terrass eller balkong.  

”Costiera” betyder kust. Vigsel i Italien och bröllopsresor är lite av vår specialitet – samt kurser i måleri i Amalfi,  Sorrento och Anzio. Vi hittar passande boenden för företagsgrupper och för sällskap som vill fira födelsedag tillsammans. Vi hjälper till med catering, vinprovning och det lilla extra som gör vistelsen oförglömlig. Skönheten ligger oftast i detaljerna. 

Vi hoppas kunna erbjuda er fantastiska upplevelser och många aktiviteter året runt. 

Välkommen till oss med dina semesterdrömmar!
Monica Jörgensen

Monica ovanför Sorrento i oktober

Marina Grande (bad), Sorrento

Pulcinella

Vi har valt en manlig figur från ”Commedia dell’Arte” som vår symbol för Costiera Travel. Pulcinella är en personlighet som skapades av skådespelaren Silvio Fiorillo på 1600-talet i Neapel.  

Pulcinella tycker om att leva livets glada dagar på ett lättsamt sätt, han är en lat servitör som tar för sig av livet och ser till att han får det han önskar sig: Oftast mycket mat & vin och stora fester. Hans personlighet har två sidor. Å ena sidan roar han folk med musik, danser och vitsar och är en enkel, vänlig och sympatisk person. Å andra sidan är han något av en slug rebell, som det inte går att lita på. Man kan också se Pulcinella som en symbol för det gamla Neapel och den hårt arbetande befolkningen som försökte göra sig hörd mot aristokratin. Pulcinella kunde förhandla med högheten och gå folkets ärenden med hjälp av musik, fantasi och dans – och han gjorde det alltid med ett leende.   

Med en symbol som Pulcinella på mitt visitkort vet alla mina samarbetspartners i Italien att jag arbetar i Syditalien. Det är där jag har mitt hjärta.