Galleri Taormina

Taormina är något av det vackraste Italien kan erbjuda där det ligger 200 meter över havet med en fantastisk utsikt över kusten och över vulkanen Etna. Taormina är en gammal stad som grundades redan på 300-talet f Kr. En av de mest kända sevärdheterna i Taormina är Teatro Greco. Den uppfördes på 200-talet f Kr men byggdes om av romarna då den skulle användas för gladiatorspel. Numera anordnas här både konserter och dansföreställningar under sommartid.  Man sitter då med utsikt över kustlinjen och Etna.

Taormina är en världsberömd turistort tack vare de otroliga utsikterna, de bilfria gatorna och vackra byggnader med många eleganta affärer och trevliga restauranger. Här kan man finna mycket av livets goda; fantastiska hotell och mycket lyx. Inte konstigt att bröllopspar har rest hit i alla tiden! Corso Umberto är den bilfria gågatan som går igenom Taormina mellan de antika stadsportarna Porta Messina och Porta Catania.  Taormina rymmer också flera vackra kyrkor och här kan man besöka några av romarnas byggnadsverk; en romersk akvedukt som fungerar än i dag och en romersk badanläggning. 

En linbana går ner till stränderna vid Isola Bella och Mazzarò, men man kan givetvis promenera ner längs trappor och stigar.  Med en lägenhet i Taormina kan man nå allt på gångavstånd. Vill man besöka andra orter så ligger tågstationen 5 km nedanför staden och Messina och Catania ligger nära. Den lilla staden Castelmola ligger på en höjd ovanför Taormina och man kan promenera upp eller ta bussen. Etna är givetvis värt ett besök.  I Taormina bor 10.000 invånare under vintertid. Taormina har något att erbjuda till alla: stillhet, skönhet, vandring, dykning, kultur och inte minst – ett varmt klimat även under vintern.