Galleri Sorrento

Sorrento ligger på en platå högt över havet med utsikt över Vesuvius, Napoli och Ischia. Staden har en gammal historia. Hit kom grekerna på 400-talet f Kr och romarna använde orten som rekreationsort under antiken då staden kallades Surrentum. Som en anrik semester- och rekreationsort har staden förblivit.

Sorrento är känt för sin gammaldags charm; badbryggor med omklädningsrum, terrasser med apelsinträd, lyxiga och lite bedagade hotell som numera är renoverade. Och alla dessa små caféer med ett stort utbud av kakor och tårtor gjorda av mandlar med smak av citron och apelsin. Den gamla delen av staden har smala gränder och affärerna ligger tätt. I Sorrento kan man fortfarande hitta hantverkare som tillverkar möbler i intarsiastil och här tillverkas de vackraste spetsar för hand. Sorrento har en tidlös elegans som gör att man gärna återvänder.

Från Marina Piccolo (den lilla hamnen) går båtar till Capri, Neapel och Positano. Vid Marina Grande kan man hyra solstolar och parasoll och tillbringa hela dagen; det finns många restauranger att välja på längs stranden. Men kan också via trappor eller hissar från hotellen ta sig ner till badbryggorna rakt nedanför Sorrento.
Sorrento är en levande stad; här bor ca 16.000 invånare under vintertid. Läget med närhet till både Neapel, Capri och Amalfikusten gör Sorrento intressant under hela året.