Galleri Ravello

Ravello är främst känt för sin skönhet och sina trädgårdar; belägen högt över Amalfikusten med många sevärdheter i arabisk-normandisk stil (1000-tal) såsom Domen, kyrkan S Giovanni del Toro och Villa Rufulo.

Villa Rufulo och Richard Wagner
Trädgården vid Villa Rufulo inspirerade Wagner till mycket skön musik (Operan Parsifals andra akt: Klingsors magiska trädgård, skriven 1880) och tack vare det anordnas det en Wagnerfestival i Ravello varje år i juli månad. Villa Rufulo är annars känd för sin halvtropiska trädgård och för sitt palats som går i orientalisk stil.

Villa Cimbrone
Villa Cimbrone är byggt längst ut på en klippa och här finns också en trädgårdsanläggning och en terrass med en fantastisk utsikt över kusten.

Promenadväg till Amalfi
Från Ravello kan man gå någon kilometer till byn Scala som ligger vackert alldeles intill, på andra sidan en dal. Därifrån finns det en liten stig som med 1.600 trappsteg tar en ner till Amalfi. Det finns många andra promenadvägar runt Ravello som inte är lika krävande. Ravello är känt för sina natursköna omgivningar och sitt rofyllda läge.

Ravello – de eleganta hotellens stad
Ett första intryck i Ravello kan vara de underbara trädgårdarna. Här finns några av kustens exklusivaste hotell och de har nästan alla trädgårdar – och restauranger, belägna längs klippbranten. Att sitta på en av dessa restauranger och njuta av Amalfikustens bedövande skönhet är i sig självt värt en resa.
 
Prominenta gäster
Det är inte bara Richard Wagner som har uppskattat Ravello.
Här har författare som Boccaccio och Gide semestrat och det var här som Greta Garbo, Churchill och Jacqueline Kennedy med barn hittade sig en fristad.