Galleri Erchie

Erchie är en liten fiskeby med fin sandstrand som ligger på Amalfikusten, mot Salerno. Närmaste större samhälle är Vietri sul Mare som är berömt för sitt handmålade kakel och sitt vackra porslin. De fiskare som under 1900-talet levde och arbetade i Erchie har i det närmaste försvunnit, men deras fiskebåtar finns kvar och vissa går att hyra för en dagstur. Vill man köpa färsk fisk så åker man till grannstaden Cetara där fiskebåtarna fortfarande går ut varje morgon.

Det är mycket barnvänligt i Erchie då alla bilar parkeras strax nedanför den bilväg som går längs kusten. Bilvägen går ca hundra meter ovanför stranden. Nedanför tar gångvägarna över med många trappor mellan trädgårdar och hus. Det finns vackra gränder där man kan finna  skugga. Många blommande buskar och bougainvillea klänger längs staket och murar.

Erchies stränder kantas av medeltida torn som fungerade som vakttorn när piraterna härjade sin värst. Soldaterna i vakttornen signalerade till befolkningen när oönskade gäster var på väg och många kunde på det sättet undsätta sig och fly upp mot bergen. Erchie finns bara det allra nödvändigaste som mataffärer och restauranger. Men man kompenseras av lugnet och det enkla och genuina liv som Erchie erbjuder.
Den buss som går från Salerno till Sorrento passerar förbi Erchie efter en ca tjugo minuters resa. Det tar cirka 45 minuter att med buss nå Amalfi men man kan också ta bussen till Salerno och åka båt mot Amalfi.