Casa San Luca

Intill den lilla kyrkan San Luca i Praiano ligger ett fristående hus med en fantastisk terrass som vi har döpt till Casa San Luca. Casa San Luca för 2+1 personer är ett antikt hus som har blivit restaurerat och som ligger på den uppförsbacke bland trädgårdar och små hus i Praiano som sammanbinds av trappor och småvägar. Praiano ligger lite i skymundan av Positano och Amalfi och detta har medfört att turismen inte riktigt har hittat hit. Här hittar man en viss lantlighet och mycket charm. Praiano domineras fortfarande av små odlingar och små privata hus omringade av citronodlingar och grönska. Om man följer trapporna som går nedanför huset kommer man först till en matvaruaffär innan man via en nerförsbacke kommer till huvudgatan. Längs huvudgatan finns det mesta man behöver; flera restauranger och affärer och även apotek, post och en tvättinrättning En lokalbuss passerar förbi under sommartid och har en hållplats alldeles intill. Från den stora terrassen har man utsikt över en stor del av kusten och här stannar solen kvar länge på kvällen. Praiano är ett lugnt litet samhälle men det tar bara 15 minuter, respektive 20 minuter, med buss till Positano eller Amalfi där tempot är ett annat och utbudet är stort. Badar gör man i Marina di Praia som man promenerar till på 15 minuter eller i Positano som har två sandstränder. Praiano har också en egen strand, Spiaggia La Gavitella, som ligger 400 trappsteg ner från piazzan.

Lägenhetsbeskrivning:
Casa San Luca för 2+1 personer med en stor terrass direkt i söder.
Lägenheten består utav ett sovrum med dubbelsäng, ett vardagsrum, ett litet kök och ett badrum med dusch, WC och tvättmaskin samt den stora terrassen på ca 50 kvm. Vardagsrummet är möblerat med ett skåp, ett matsalsbord med stolar och en bäddsoffa för en person eller två barn. TV finns och stereo. I sovrummet finns ett kassaskåp inmonterat i väggen. På terrassen står utemöbler. Från terrassen har man en fantastisk utsikt över kusten.

Pris:
2 personer per vecka: Euro 16.890 SEK – 18.700 SEK beroende på säsong.

City tax betalas på plats ca Euro 2,5/person/natt

Det som ingår i priset är lakan och handdukar för innebruk med ett byte per vecka samt slutstädning. (Kunden diskar och ser till att inventarierna står på rätt plats). Luftkonditionering och WiFi finns.