Casa Stefania

Bland de vita, smala gränderna mitt i centrum av Amalfi ligger Casa Stefania för 3+1 personer. Från gränden kliver man via en bastant port ut på en stor gård som rymmer en trädgård fylld med fruktträd och tomatodlingar. Runt om trädgården finns en mur som öppnar sig i arkader där krukor med blommor står. Trädgården överraskar med sin storhet för gränderna är smala och det finns inget som på utsidan av huset antyder vilken skatt av grönska som finns innanför porten. Casa Stefania har ett sovrum och trappuppgången mot trädgården, alla andra fönster är mot gränden. Denna lägenhet är ett fynd för den som letar efter ett litet genuint och personligt boende i Amalfis äldsta kvarter. Här har man allt runt hörnet samtidigt som boendet ligger i ett lugnt område; bara ett kvarter från Piazza Duomo och bilvägen som går igenom staden. Och följer man gränden rakt söderut kommer man först till Piazza dei Dogi innan man når hamnen. Oavsett var man ska i Amalfi har man bara några minuters promenadväg.

Lägenhetsbeskrivning:
En lägenhet för 3+1 personer på ca 50 kvm. Via en trappa med 35 trappsteg som går utanför huset så tar man sig upp till andra våningen. Från entrén går man direkt in i ett vardagsrum möblerat med en soffa och bord och stolar. Golvet är mycket speciellt då man har använt handmålade klinkers från Vietri sul Mare. En liten balkong vetter mot gränden. Strax bredvid ligger ett smalt kök som har allt man behöver. Intill köket ligger ett sovrum med en enkelbädd och plats för en eventuell extrasäng. Här finns också en liten balkong, som har blommor i blomsterlådorna. På andra sidan vardagsrummet ligger ett sovrum med dubbelsäng med utsikt mot trädgården. Intill ligger ett badrum med WC och tvättmaskin och lite längre in i lägenheten ytterligare ett badrum med dusch. En TV finns i sovrummet. Luftkonditionering finns.

Pris:
4 personer för 1 vecka: 16.940 SEK – 22.000 SEK beroende på säsong
Luftkonditionering betalas efter konsumtion på plats
För slutstädning betalas Euro 120 på plats
City tax ca Euro 3/person/natt betalas på plats

Det som ingår i priset är lakan och handdukar för innebruk med ett byte per vecka. (Kunden diskar och ser till att inventarierna står på rätt plats).