Casa Orsolina

Casa Orsolina i Amalfi är för 3+2 personer med stora fönster mot dalen. Lägenheten ligger i en gammal vacker fastighet som en gång i tiden var ett nunnekloster. Till lägenheten hör en trädgård med bord och stolar, som delas med gäster som bor i Casa Maria. Fastigheten består utav flera lägenheter, alla med kvinnonamn från någon av de nunnor som levde här, och det finns ett litet kapell som fortfarande används. Man når fastigheten genom att följa Amalfis huvudgata upp ett par hundra meter. En längre trappa leder upp till fastigheten som ligger vackert med utsikt ner över dalen på ena sidan och man ser Domkyrkans kupol sticka upp framför havet på andra sidan.

Hela fastigheten ligger högt i förhållande till gatan och det är bara lokalbefolkningen som får köra bil, så här är det en lantlig och lugn känsla som råder. Utsikten är underbar.  Läget gör att man har nära till allt; restauranger, affärer, stränder och alla kommunikationer. En mysig kvarterrestaurang som heter Cartari ligger några minuters promenad bort och intill finns ett café och några småaffärer. Räkna med en ca 10-15 minuters promenad från huvudpiazzan till fastigheten. Väskorna rullas lätt, det är en liten uppförsbacke på slutet. Men vi kan mot betalning ordna så att ni får bagaget uppkört och väskorna uppburna till lägenheten.

Lägenhetsbeskrivning:
Casa Orsolina är en lägenhet på 56 kvm med utsikt över dalen och man kan se klocktornet i Basilkan Sant’Andrea Apostolo ovanför det berömda Torre dello Ziro. Det finns en vandringsled som startar nära lägenhetern och tar en upp till Torre dello Ziro och andra sevärdheter i bergen. Lägenheten består utav ett kombinerat vardagsrum och kök där det finns en bäddsoffa för två personer som fälls upp mot väggen på dagarna. Här finns också en ytterligar bäddsoffa för en person. I köket finns allt som behövs; porslin, kombiugn och kylskåp samt ett matsalsbord med plats för fem personer. Här finns också en TV. Sovrummet  har en dubbelsäng och intill finns ingången till ett badrum som har WC, dusch och bidé. Trädgården med sittplatser är ett stort plus.

Pris:
För 2 personer per vecka: 10.780 SEK – 17.700 SEK

För slutstädning betalas Euro 65 på plats.
För luftkonditionering/värme betalas Euro 5/dag om man överskrider en standardnivå
City Tax ca Euro 1,5/person/dag betalas på plats.

Det som ingår i priset är lakan och handdukar för innebruk med ett byte per vecka. (Kunden diskar och ser till att inventarierna står på rätt plats vid avresa)

Övrigt:
Ägaren erbjuder sina kunder guidade visningar på engelska, helt gratis, bland annat i Ravello, Amalfi och Vietri. Det genomförs vandringar med en grupp vissa dagar. Enligt ett veckoprogram ni får, kan ni själva välja vad ni önskar se och göra. Det är bara att kontakta arrangören dagen innan för bokning och ta er till startpunkten.