Casa Dora

Casa Dora för 5 personer är en mycket vacker lägenhet mitt i Amalfi där man har lyckats förena en hög komfort, när det gäller kök och badrum, med eleganta antika möbler. Köket är helt nygjort och fräscht med ett underbart smaragdgrönt kakel. Lägenheten ligger en och en halv våning upp i ett äldre hus med en lång smal balkong ut mot en tyst innergård. Från balkongen har man utsikt över en liten trädgård med blommor och apelsinträd. Innergården är omringad av hus på tre av sidorna och den fjärde sidan vetter mot en hög vitkalkad mur. Bara på några minuters avstånd ligger Piazza Duomo och man har hela Amalfis utbud av restauranger och affärer alldeles intill. Trots det centrala läget erbjuder Casa Dora en lugn och mycket ljus lägenhet. Detta boende är en oas i en annars ganska kompakt stadsbild. Man når lägenheten genom att gå upp ett kvarter innanför huvudgatan och följa en av de vitkalkade gränderna norrut. En stor port omgiven av en mur leder in till innergården med den grönskande trädgården som ger gården färg. Rakt fram ligger ett fristående vitkalkat hus och tjugo trappsteg i marmor upp döljer sig denna pärla till lägenhet.

Lägenhetsbeskrivning:
En lägenhet för 5 personer på ca 70 kvm med en lång smal balkong som vetter ut mot en trädgård. Man kommer in i en hall med ett välvt tak som mynnar ut i ett vardagsrum med matsalsbord, soffa och en antik staty. Franska dörrar leder ut till en smal balkong. Vardagsrummet gränsar till ett sött litet fönsterlöst kök; helt i smaragdgrönt kakel med diskmaskin, tvättmaskin och allt man behöver. Intill hallen ligger ett sovrum med 2 enkelsängar och ett badrum med WC och handfat; och ett litet sovrum med en enkelsäng och fönster. Det finns ytterligare ett sovrum med dubbelsäng som har utsikt över trädgården. Till det hör ett badrum med WC och dusch. TV finns liksom luftkonditionering.

Pris:
5 personer för 1 vecka, 16.940 SEK– 25.400 SEK beroende på säsong
Luftkonditionering betalas efter konsumtion på plats
För slutstädning betalas Euro 100 på plats
City tax ca Euro 3/person/natt betalas på plats

Det som ingår i priset är lakan och handdukar för innebruk med ett byte per vecka. (Kunden diskar och ser till att inventarierna står på rätt plats).